MENÜ

Eladó hörcsögök

 

Hörcsögöt lefoglalni ennek az űrlapnak a kitöltésével lehet, vagy erre az e-mail címre írd meg, hogy milyen színű és nemű hörcsögöt szeretnél, illetve, hogy tenyésztésre vagy hobbikedvencnek szeretnéd-e, valamint egy nevet és telefonszámot. Az e-maileket naponta többször is nézem, néhány órán belül biztos számíthatsz a válaszomra!

 

 A képekre kattintva választhatod ki, hogy melyik fajból szeretnéd megtekinteni az eladó hörcsögöket.

A vásárlással kapcsolatos információkat a lap alján olvashatod.

 

Eladó dzsungáriai törpehörcsögök
 
Eladó szíriai aranyhörcsögök
 
Eladó roborovszki törpehörcsögök

 

  

"Melyik fajt válasszam?"

- Dzsungáriai törpehörcsög: Területvédő állat, csak "magányosan" tartható, azonos nemű egyedek nem férnek meg egymás mellett. Általában érdeklődő, játékos hörcsögök, szeretnek mászkálni, de ugyanakkor a tenyérbe belelapulni, és élvezni, hogy simogatják őket. Nagyon kicsi gyerek mellé nem ajánlom, mert kis mérete miatt könnyen "kisiklik" a kezükből, minimum 6 éves kortól javaslom ennek a fajnak a tartását. Ha a gyerek kevésbé "fogdosós", inkább csak nézegeti a hörit, akkor kisebb gyerek mellé is jó választás.

- Aranyhörcsög: Ők is területvédők, de kevésbé, mint a dzsungik, így két azonos nemű hörcsög talán jobban kijön egymással, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek viták. Ha komolyra fordul a veszekedés, mindenképpen külön kell venni őket. Ennek ellenére inkább az egyedül tartást javaslom. Őket akár kisebb gyerek mellé (4 éves kortól) is ajánlom, mert nagy méretük, lomhább mozgásuk miatt könnyebb megfogni, mint a harmadakkora dzsungit. :) Bár azt is figyelembe kell venni, hogy nappal ritkán jönnek elő, így a Velük való játék szinte csak az esti órákra korlátozódik. Ha alvás közben zavarjuk, hajlamos lehet védekezésként harapni. Eleinte kissé tartózkodóbbak az emberrel, de később nagyon tudnak ragaszkodni.

- Roborovszki törpehörcsög: Csakis olyan embereknek javaslom a robik tartását, akik nem elsősorban azért szeretnének hörcsögöt, hogy tévénézés közben dögönyözhessék. A robikra ugyanis maximálisan oda kell figyelni, nagyon gyorsak, és hajlamosak kiugrani az ember kezéből. Megfogni nehéz Őket, és a kézben tartásukhoz is kell egy kis rutin. Én úgy szoktam mondani, hogy fel kell venni a ritmusukat. Folyamatosan szaladnak a kézben, így lehet Őket futtatni, de azt ne várjuk el, hogy leül vagy lefekszik az ember kezébe és hagyja, hogy simizgessék. "Látványhörcsög"-nek is szokták nevezni, mert nagyon mókásak, esténként jó kis családi program lehet leülni a terrárium elé és nézni, hogy mit csinálnak ezek a kis hörik, akik a hörcsögök között is a legkisebbek. :) Én személy szerint inkább 14 év felett ajánlom, vagy olyan gyerek mellé, aki megérti, hogy a robit csak a terráriumában simogathatja vagy egy jól elkerített, szökésbiztos helyen, például szőnyegen. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a roborovszkik szociálisabbak, mint a többi hörcsögfaj, így két azonos nemű höri nagy valószínűséggel jól megfér egymás mellett.

- Kínai csíkos törpehörcsög: Hasonlóan gyors mozgású, mint a robik, így elsőre talán nehéz kézbe venni Őket. De ha már sikerült kézbe venni, érdekes dolgot tapasztalhatunk meg. Nem szöknek, nem szaladnak ki a kézből, inkább rácsimpaszkodnak, négy lábbal és picúr farkincájukkal körbeölelik az ember ujját, és mókás pózokban tudnak rajta függeszkedni. :) Nagyon jól másznak, érdemes Nekik mindenféle faágakat, mászókákat betenni, így izgalmas esti program lehet egy kínai törpe figyelése. Őket is kb. 6 éves kortól ajánlom.

 

"Miért válasszam a Karfiol dzsungáriai törpehörcsög hobbitenyészetet?"

 

Mert a tenyészetemben lévő hörcsögök egészséges, életvidám állatkák. Mindenkivel napi szinten foglalkozom, egyszerre csak annyi almot vállalok be, amennyivel megfelelő szinten tudok foglalkozni, így időnként kevesebb, máskor több picúrról gondoskodom.

 

A kicsikkel különösen sokat foglalkozom, hogy minden gazdihoz kézhez szoktatott picúrok kerülhessenek.

 

Odafigyelek állataim felmenőire, a párokat gondos tervezés után engedem össze. Minden tőlem vásárolt hörcsöghöz küldök származási lapot elektronikus formában.

 

Célom, hogy a tőlem kikerült hörcsögök egészséges, életvidám, hosszúéletű házikedvencek legyenek, emellett nagy megtiszteltetés az is, ha egy tenyészet úgy gondolja, hogy tőlem viszi következő tenyészállatkáját. 

 

Arra is igyekszem odafigyelni, hogy ne csak egészséges és szocializált állatkákat adjak gazdihoz, hanem küllemre is a standardhez legközelebb álló hörcsögöket tenyésszek ki.

 

Örömmel fogadom a gazdik visszajelzését, akár fotót küldenek, akár kedves történetet írnak kis kedvencükről, akár csak pár szóban leírják, hogy érzi magát új helyén a kis jövevény. Fontosnak tartom a gazdikkal való kapcsolattartást a hörcsög elvitele után is, ha bármilyen kérdés, probléma felmerülne, nyugodtan lehet keresni.

 

Vásárlási információk

 

Ha sikerült kiválasztani a Neked tetsző hörcsögöt, akkor az alábbi módon tudod lefoglalni: ennek az űrlapnak a kitöltésével vagy erre az e-mail címre írd meg, hogy milyen színű és nemű hörcsögöt szeretnél, illetve, hogy tenyésztésre vagy hobbikedvencnek szeretnéd-e, valamint egy nevet és telefonszámot. Az e-maileket naponta többször is nézem, néhány órán belül biztos számíthatsz a válaszomra! 

Ha jelenleg nincs olyan színű / nemű hörcsög a tenyészetben, amilyet szeretnél, akkor lehetőséged van előjegyezni. Ezt is a fent leírt módon teheted meg. Ha születik olyan picúr, amilyet szeretnél, értesíteni foglak e-mailben. Ekkor egy hetet várok a válaszra, hogy szeretnéd-e az adott hörcsögöt vagy nem. Ha igen, akkor lefoglalom a részedre, ha a válaszod nem, akkor pedig "szabaddá" teszem.

Természetesen a foglalás nem jelent vásárlási kötelezettséget, de ha valaki nem szeretné elvinni a lefoglalt hörcsögöt, akkor kérem jelezze felém időben, ne nekem kelljen levelekkel "bombáznom".

A hörcsögöket leghamarabb 3,5 hetes koruktól lehet elvinni, de én inkább a 4-5 hetes korban való gazdihoz adást javaslom.

 

"Baj van, nem tudok tovább gondoskodni a tőled vitt hörcsögről!"

Előfordulhat olyan is, hogy a gazdi már nem tud tovább gondoskodni a kis kedvencéről, és inkább új gazdihoz adná őt (költözés, családi okok, egyéb miatt). Ha ilyen történne, nyugodtan meg lehet keresni, nem harapok, segítek új gazdit találni a picinek, akár vissza is fogadom, a vételárat ilyen esetben sajnos már nem tudom visszatéríteni, de segítséget nyújthatok abban, hogy ha sürgősen meg kell válni a tőlem vásárolt picúrtól, akkor azonnal vissza lehet hozzám hozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet